sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

EU-vaalit


Oma koti kullan kallis, vaikka maailma muuttuukin. On merkillistä, että kiinnostus yhteisiin asioihin kilpistyy eurooppavaaleissa. Ei ole näköjään kansalaisten käsityksessä, että Brysselissä päätetään jo useimmista maatamme koskevista asioista.
Valitusta ja tyytymättömyyttä riittää, mutta demokratian tärkeintä vaikutusmahdollisuutta eli vaaleja ei käytetä.
Vaikka Kokoomus voitti, se menetti edellisiin vaaleihin verrattuna. Keskustaa varmasti rasitti hallitusvastuu ja vihreät tuulet puhaltavat.
Jokaisessa maassa on oltava puolue, joka suutaan soittamalla ja kosiskellen ääriryhmiä keräävät myös suurten puolueiden radikaaleimpia aineksia. Mitään merkitystä ei ole sillä, että pääehdokas selvästi ilmoittaa menevänsä vain pariksi vuodeksi hoitamaan tehtävää, johon hänet äänestetään viideksi vuodeksi.
Oikeisto jyllää Euroopassa eikä silläkään ole mitään merkitystä, että juuri vapaan markkinatalouden ahneet konservatiivit ovat saattaneet koko maailmantalouden sekaisin. Jotain kertoo vaalitulos, jossa koko vasemmisto rökitettiin ja ortodoksipappi on demareiden keulakuva Euroopan yhteistyöfoorumilla. En epäile Revon kykyjä mutta suomalaisten taipumus lohdutusääniin on jälleen luettavissa loppupelien tuotoksessa. Puoluejohdossa kyllä olisin huolestunut seuravien vaalien suhteen. On turha vähätellä huonoa tulosta. Huolelliseen analyysiin on aihetta ja jo tässä vaiheessa on pohdittava solmukohtia miksi sanoma ei saavuta kansalaisia. Ei hyvältä näytä, joten konsulit: Valvokaa!

1 kommentti:

  1. Noinhan tuo on, mutta politiikka on varmaan ainoita ammatteja, jossa ei työlle näy loppua, joten teitä tarvitaan.
    Runoilijaamme Eino Leinoa vapaasti lainaten: 'Ken pelkää ongelmia, pelkää elämää.'
    Mitä tulee kommenttiisi ääriliikkeistä, niin katson kumminkin poliittisen vaikuttamisen olevan terveemmällä pohjalla Suomessa kuin monessa muussa maassa. Kyllä puhetta maailmaan mahtuu. Ja hyvä, että eri näkemykset pääsevät esille, jotta niistä syntyy tervehdyttävää ja tarpeellista keskustelua.

    VastaaPoista